Nyíregyházi lakástűz

A társasház lakásainak többségében visszakapcsolták az áramot

Hat lakás kivételével visszakapcsolták az áramot abban a nyíregyházi társasházban, amelyben péntek este égett ki az egyik negyedik emeleti lakás.

2015.07.20 12:35MTI

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Dóka Imre elmondta, hogy a gázszolgáltatás helyreállítása több napot is igénybe vehet, mivel át kell vizsgálni az egész rendszert.

A tűz keletkezési okát vizsgálják - tette hozzá.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatott, hogy a Petőfi utcai társasház negyedik emeleti lakásának több helyiségében ütött ki tűz eddig ismeretlen okok miatt. A lakásban egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt. A lángokat utóbbi vette észre, és ő időben ki tudott menekülni a lépcsőházba.

Az asszony - az aznap este náluk lévő hétéves unokaöccsével együtt - az ablakon keresztül kiugrott a társasház belső udvarára. A nő a helyszínen meghalt, a gyereket súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, a rendkívüli haláleset körülményeit pedig közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense az MTI érdeklődésére korábban elmondta, a gyerek égési és szilánkos töréses sérüléseket szenvedett és sokkot kapott. A kisfiút fájdalmai miatt altatásban tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.