79 éves volt

Elhunyt Halák László Aranytollas újságíró

Életének 79. évében elhunyt Halák László Aranytollas újságíró, a MÚOSZ Etikai Bizottságának korábbi elnökét pénteken érte a halál.

2015.07.18 14:41MTI
Fotó: MÚOSZ

Halák László 1935. november 26-án született Budapesten. Jogi tanulmányait az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán végezte.

1973-tól a Magyar Televízió Ifjúsági Szerkesztőségének vezetője, majd évekig a dokumentumfilm szerkesztőség helyettes vezetője, a "Rólad van szó" ifjúsági vitaműsor szerkesztő-riportere, a Szerkesztői Alkotó Iroda vezetője, nyugalmazásáig a Magyar Televízió főmunkatársa volt.

2002-től 2004-ig, majd 2008. május 26-tól ismét a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagja volt.

1989-ben közönségdíjat kapott a Miskolci Filmfesztiválon ("A kenyér itt kezdődik" című dokumentumfilmjéért). 1998-ban Életmű nívódíjjal tüntették ki. A MÚOSZ 2008-ban Aranytollat adományozott neki - írta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.