Iszlám Állam

Szakértő: nem szabad alábecsülni a Szerbiát érintő fenyegetést

A terrorfenyegetésekkel foglalkozni kell, a legrosszabb, ha alábecsülik azokat - mondta Reményi Péter Balkán-szakértő.

2015.07.16 19:52MTI

Szerdán a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) honlapján számolt be arról, hogy olyan videofelvételt jelentettek meg az Iszlám Állam nevű terrorszervezet feltételezett tagjai, amelyben Szerbiát a Balkán központjaként és a szervezet célpontjaként jelölték meg.

A szakértő, aki a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, ezzel kapcsolatban elmondta, nem valószínű, hogy a közeljövőben ugrásszerűen megnőnének a terrorcselekmények Szerbiában vagy a Nyugat-Balkánon, de a fenyegetést komolyan kell venni.

Hozzátette: a balkáni muszlimok 5-10 százaléka tekinthető a radikális irányzat követőjének, ugyanis a szélsőséges eszmék terjedésének a helyi viszonyok "jó táptalajt" biztosítanak.

Mindez Magyarország számára is jelenthet fenyegetést - jegyezte meg, hozzáfűzve: nem valószínű, hogy az ország elsődleges célpontja lenne a terroristáknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.