Illegális bevándorlás

A Vámosszabadiban működő tábort is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet

Több mint három millió forint értékben adott át tartós élelmiszereket és gyermekruhákat a Vámosszabadiban működő befogadó tábor számára az Ökumenikus Segélyszervezet.

2015.07.15 17:35MTI

A szervezet az adomány mellett rendszeres gyerekfoglalkozásokat is tart majd a táborokban tartózkodó migráns családok gyermekei számára, ezzel tovább segítve a Győr közelében működő befogadó állomás dolgozóinak munkáját - közölte a segélyszervezet szerdán az MTI-vel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet korábban elsőként nyújtott rendkívüli segélyt a nagyfai befogadó központban tartózkodók számára, akkor az evangélikus egyház egymillió forintos felajánlásából bébiételt, pelenkát, gyermekruhát és gyermekápolási cikkeket vittek a táborba.

Elhúzódó migrációs nyomásra készülve a segélyszervezet folyamatosan egyeztet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal a szükségletekről, illetve részt vesz a Karitatív Tanács által biztosított koordinációban a többi karitatív szervezettel.

Mindezek mellett folyamatosan várják a felajánlásokat a korábban meghirdetett rendkívüli segélyprogramra is, amelyhez a 1353-as adományvonalon telefonhívással, vagy a szervezet honlapján online adományozással lehet kapcsolódni.

Az összegyűlt adományokból célzott támogatást nyújtanak a menekültügyi eljárás ideje alatt a migráns családok, különösen a gyerekek életkörülményeinek javítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.