Vélemény

A Jobbik betiltaná: társadalmilag káros a Pride

A Jobbik társadalmilag károsnak tartja a homoszexualitás propagálását Budapest utcáin és kormányra kerülése esetén nem fogja engedélyezni a Pride felvonulást.

2015.07.10 15:17MTI
Facebook Budapest Pride

Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának elnöke és Tokody Marcell fővárosi képviselő közleményében a Budapest Pride-ot a kereszténységet gyalázó, a többségi társadalmat megbotránkoztató rendezvényként, szélsőséges felvonulásként jellemezte.

A magyar társadalom többségét nem érdekli mások szexuális élete, senkit sem diszkriminál pusztán a szexuális orientációja miatt - folytatták a jobbikos politikusok, akik a homoszexuálisok jogegyenlőségénél komolyabb problémának ítélik a gyermeket nevelő vagy gyermeket tervező nők hátrányos megkülönböztetését.

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy bizonyos csoportok a többségi társadalomra ráerőltessék a maguk másságát, és hogy a deviáns magamutogatást a többség köteles legyen elviselni - fogalmaztak. Arra kérték az egyházi vezetőket, hogy a vallási alapértékek védelme érdekében maguk is szólaljanak fel a "deviáns rendezvénnyel" szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.