Döntött a Kúria

Újra másodfokon tárgyalják a sukorói ügyet

A Kúria eljárásjogi szabálysértés miatt hatályon kívül helyezte kedden a Fővárosi Ítélőtábla részítéletét, és a másodfokú bíróságot új eljárásra kötelezte a sukorói kaszinókoncesszió késedelmi kötbér ügyében.

2015.07.07 10:56MTI

Az ítélőtábla döntése szerint a sukorói befektetők - a perben elsőrendű alperesként részt vevő KC Bidding Kft., a King's City kaszinókomplexum beruházója, illetve a másodrendű alperes Roland S. Lauder -, a beszámolási kötelezettség elmulasztása miatt kötelesek 131 millió forint késedelmi kötbért fizetni.

A Kúria ugyanakkor úgy vélte, eljárási hiba történt, mivel a másodfokú tárgyalásra idéző végzést a magyar képviselőnek kézbesítették, miközben a hatályos jogszabályok alapján a ciprusi ügyvédnek kellett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.