Illegális bevándorlás

Szerbiai és montenegrói embercsempészeket ítéltek el Szegeden

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásában másfél év, illetve két év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott első fokon három szerb és egy montenegrói állampolgárt, akik 36 határsértőt próbáltak meg Röszke közeléből Budapestre és Ausztriába szállítani.

2015.07.02 09:21MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte: a bíróság a vádlottakat vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról.

A vádlottak Szabadkán állapodtak meg megbízóikkal abban, hogy a más embercsempészek által a zöldhatáron átjuttatott határsértőket továbbvisznek Budapestre és Ausztriába. A szállítást a vádlottak részben a saját gépkocsijukkal, részben a megbízók által az autópálya közelében egy benzinkútnál nyitva lerakott járművekkel végezték volna. A rendőrök azonban az autókat a határsértők beszállása után megállították, a gyanúsítottakat - kettőt rövid üldözés után - őrizetbe vették.

A bíróság döntése a védői és részben az ügyészi fellebbezés miatt nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.