Átrendeződés

Elfogadhatatlan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet érintő törvénymódosítás?

A jogszabállyal a kormány támadást indított jelentős magyar felsőoktatási intézményekkel, az ELTE-vel és a Corvinussal szemben.

2015.06.30 12:28MTI

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan és felháborító, hogy a jövőben csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet adhat ki oklevelet államtudományi és közigazgatási, rendészeti, katonai, nemzetbiztonsági, valamint nemzetközi és európai közszolgálati képzésekről.

A párt elnöke, a független képviselő Fodor Gábor keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az ügyben a köztársasági elnökhöz fordulnak, mert a döntés szerintük sérti az alaptörvényt. A jogszabállyal a kormány támadást indított jelentős magyar felsőoktatási intézményekkel, az ELTE-vel és a Corvinussal szemben - jelentette ki.

A magáncsőd intézménye - folytatta a keddi parlamenti döntések értékelését Fodor Gábor - értelmes elképzelés volt, de rosszul valósították meg, jelen formájában nem elegendő a problémák kezelésére. Jelenleg körülbelül 180 ezer ember van nehéz helyzetben, de a magáncsőd bevezetése után az csak mintegy 25 ezer emberen fog segíteni - mondta.

Kérdésre hozzátette, létezik a bevándorlás problémája, de arra a kormány rossz válaszokat ad. A rászorulóknak segítséget kell nyújtani, de ez nem lehet korlátlan, a Magyar Liberális Párt ezért is támogatná a kvótarendszer bevezetését - jelezte Fodor Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.