Illegális bevándorlás

Két év börtönre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai férfit, aki 11 szír állampolgárt szállított volna Mórahalomról Bécsbe.

2015.06.29 09:37MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a vádlott kedden érkezett Magyarországra, majd egy benzinkútnál megismerkedett két emberrel, akik megbízták azzal, 700 euró fejében a zöldhatáron keresztül érkezett határsértőket szállítson el Bécsbe, az általuk biztosított járművel.

A férfi Mórahalom körzetébe hajtott, majd egy előre megbeszélt helyen felvett 11 szír állampolgárt, míg a megbízója autójába is határsértők szálltak be. A településen azonban egy helyi lakos feltartóztatta a vádlott által vezetett gépkocsit a rendőrök kiérkezéséig.

A férfit az államhatár átlépéséhez több személynek, vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.