Jogalkotási terv

Még idén szabályozhatják az oktatói minősítési rendszert

Még az idei évi jogalkotási tervben szerepel az oktatói minősítési rendszer kialakításának szabályozása és a felsőoktatási államtitkárság dolgozik az oktatói bérek rendezésének előkészítésén is.

2015.06.26 12:40MTI

Palkovics László felsőoktatási államtitkár online fogadóóráján újságírói kérdésre jelezte: a tervezett minősítési rendszerben figyelembe akarják venni az oktatói munka hallgatói véleményezését.

Palkovics László hozzátette: a hallgatói értékelések jelenleg is nyilvánosak a tanszékek és a kollégák számára, a kérdés az, hogy ezen a körön kívül is nyilvános lesz-e: ma az érintett oktató dönthet a publikálásról.

Az alacsonyabb vagy magasabb értékű hallgatói minősítés a komplex minősítési eredményt befolyásolja majd, a végeredmény pedig az oktató szakmai elismerésén túl akár többletjuttatásokat és jutalmakat is eredményezhet - jelezte.

További kérdésre kitért arra is, hogy az oktatói bérrendezés előkészítése elkezdődött, dolgoznak az előterjesztésen, s az egyeztetések zajlanak a kormányon belül. Ütemezésről, tartalomról a későbbiekben tudnak majd nyilatkozni.

Az MTI Corvinus Egyetem jövőbeni működését érintő kérdésére Palkovics László azt közölte: az egyetem még dolgozik az anyagon, előreláthatólag július végéig készül el a végleges változat.

Időközben a Magyar Nemzeti Bank és a Corvinus Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást készít elő, amelyet szintén figyelembe fognak venni - jegyezte meg a felsőoktatási államtitkár.

Arra, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája többször jelezte, csúsznak a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak utalásai, azt válaszolta: ez egy féléves ösztöndíj, amit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) két részletben utal ki az ösztöndíj odaítélését követően.

Aki havi utalást vár, az ezt késésként élheti meg, de teljesen indokolatlanul: ez nem egy havonta, meghatározott időben utalandó ösztöndíj - rögzítette Palkovics László, hozzátéve: a késés tehát nem értelmezhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.