Határzár

Fidesz: a határátkelők felé terelnék a tömegeket

A műszaki határzár kérdése részben arról szól, hogy ha valaki be kíván nyújtani bármilyen kérelmet az Európai Unióban, akkor a határellenőrzési pontokon lépjen be Magyarországra, ne pedig a zöldhatáron keresztül, illegálisan.

2015.06.26 11:38MTI

Erről a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt. Tuzson Bence közölte: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy "rendet tegyünk"; Európában ki kell alakítani valamilyen egységet ebben a kérdésben, de ehhez változtatni kell az európai szabályokon, és az európai államoknak is "változtatniuk kell a magatartásukon".

Megjegyezte, Magyarországnak arra is törekednie kell, hogy technikailag megoldja a problémát, hiszen eddig három-négyezer embert helyezett el úgy, hogy 1500 emberre van kapacitása. Nem jó az a szabály, hogy "vissza lehet rakni" az embereket oda, ahol beléptek az unióba - mondta a dublini rendeletre utalva, majd hozzátette: vagy "vegyük komolyan ezt a szabályt", hiszen az emberek nagy többsége Görögországban lép be először az EU-ba, nem pedig Magyarországon.

A szóvivő elmondta, úgy látja, az unió egyre komolyabban kezd foglalkozni azzal a magyar felvetéssel is, hogy nemcsak a Földközi-tengeren keresztül áramlanak Európa felé a bevándorlók: többen kérnek menedéket Magyarországon, mint Olaszországban. A valóság az, hogy a szárazföldön érkező menekültek jelentős része Magyarországon keresztül próbál bejutni az EU-ba - hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.