Korrupció

Újabb három gyanúsított egy több száz milliós költségvetési csalás ügyében

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők valótlan tartalmú kérelmekkel jogosulatlanul igényeltek uniós területalapú támogatásokat.

2015.06.25 10:13MTI

A bűnüldöző hatóságok információi szerint a bűnszervezet tagjai az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kezelt egységes területalapú támogatások jogosulatlan megszerzése céljából 2011 és 2013 között valótlan tartalmú támogatási kérelmeket nyújtottak be, és így okoztak több száz millió forint kárt a költségvetésnek.

A bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyó ügyben a Fővárosi Főügyészség a napokban három gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, a bíróság mindhárom gyanúsítottat letartóztatásba helyezte.

Az ügynek jelenleg összesen 23 gyanúsítottja van.

A Fővárosi Főügyészség közleményében kitért arra is, hogy uniós területalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt egy hónappal ezelőtt egy hasonló ügyben, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt összesen 84 emberrel szemben emeltek vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.