Határzár

KKM: nincs szó a dublini rendelet felfüggesztéséről

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd este valóban tárgyalt telefonon Sebastian Kurz osztrák külügyminiszterrel a dublini rendelettel kapcsolatban, a magyar miniszter tájékoztatta osztrák kollégáját, hogy semmilyen európai uniós jogszabály magyarországi alkalmazásának felfüggesztéséről nincs szó.

2015.06.24 12:59MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte: a beszélgetés alkalmával Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy Magyarországra az idén eddig 61 ezer illegális bevándorló érkezett, ellátásuk komoly technikai nehézségeket jelent, ezért a magyar miniszter türelmet kért Ausztriától.

Ezenkívül a két tárcavezető beszélt arról is, hogy az Európai Uniónak sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítania a nyugat-balkáni migrációs útvonalra.

Szijjártó Péter és Sebastian Kurz egyetértett abban, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalat súlyának megfelelően kell kezelni - áll a tárca közleményében.

Az APA hírügynökség szerda reggel azt közölte: Sebastian Kurz elfogadhatatlannak nevezte, hogy Magyarország felfüggeszti az úgynevezett dublini rendelet végrehajtását, vagyis a migránsok visszafogadását más uniós országokból. Az osztrák diplomácia vezetője kedd este telefonon folytatott megbeszélést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A bécsi külügyminisztérium tájékoztatása szerint Sebastian Kurz beszélgetőpartnerét arra figyelmeztetette: Magyarország eljárása "negatív következményekkel" járhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.