Fővárosi Közgyűlés

Folytatódik a civil aláírásgyűjtés a múzeumi negyed ellen

Eddig tízezer aláírást gyűjtött és folytatja az aláírásgyűjtést a CivilZugló Egyesület azért, hogy megakadályozza a Városliget beépítését.

2015.06.23 11:52MTI
MTI/Kovács Attila

Ezt Várnai László, az egyesület elnöke közölte a Fővárosi Közgyűlés keddi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, hosszú távú városfejlesztési szempontból alapvetően elhibázottnak tartják a Városligetbe tervezett múzeumi negyedet, a tiltakozás folytatását pedig azért is indokoltnak látják, mert a közgyűlés egyik bizottsága a közelmúltban beleegyezett az építési területek megnagyobbításába.

Várnai László szerint a projekt legnagyobb hibáját a parkba tervezett épületek nagy száma és mérete jelenti. Példaként említette, hogy szerintük a Nemzeti Galéria új épületének tervein négy méter magas embereket tüntettek fel, hogy az épület kisebbnek tűnjön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.