Határzár

Fidesz: 60 ezer fölött az illegális bevándorlók száma

Meghaladta a 60 ezret a magyar határt illegálisan átlépők száma, döntő többségük a szerb határszakaszon érkezett.

2015.06.22 14:37MTI

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egy új - gazdasági természetű - népvándorlás indult el Európa felé elsősorban Afrikából és a Közel-Kelet irányából, Magyarországra ugyanakkor - az éves adatokat nézve - a legnagyobb számban még mindig Koszovóból érkeztek illegális bevándorlók. Idén eddig, vasárnap estig a magyar határt 60 082-en lépték át illegálisan, 99 százalékuk a szerb szakaszon - közölte.

Németh Szilárd ezt úgy értékelte: egész Európában Magyarországra irányul a legnagyobb nyomás, márpedig Magyarország nincs olyan helyzetben, hogy illegális bevándorlók ekkora tömegével együtt tudjon élni. Ezért döntött a kormány a műszaki határzár mellett, amit a kormánypárti frakció támogat - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.