Igor Janke

Sikertörténetről beszél az Orbánról könyvet író lengyel blogger

Orbán Viktor miniszterelnök unortodox politikája sikertörténet, a kormánynak jelenleg nincs alternatívája, de a Fidesznek nem szabad alábecsülnie a szavazói elégedetlenség jelentőségét.

2015.06.22 08:36MTI

Ezt nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Igor Janke lengyel konzervatív újságíró és blogger, aki 2013-ban Hajrá Magyarok! címmel írt Orbán Viktor miniszterelnökről életrajzi könyvet.

A napilap hétfői számában megjelent interjúban Igor Janke arról beszélt, úgy látja, az ország gazdasági helyzete lenyűgöző, ötévnyi jobboldali kormányzás után Magyarország sokkal jobb gazdasági helyzetben van, mint korábban, ugyanakkor sok a frusztrált ember Magyarországon, és "nem csupán a zűrzavaros reformok miatt".

Az újságíró úgy látja, a Fidesz szavazóit érzékelhetően zavarja a magas rangú kormányzati tisztviselők viselkedése, a pártnak pedig nem szabad alábecsülnie ennek a szavazói elégedetlenségnek a jelentőségét, de az újságíró véleménye szerint Orbán Viktornak van bátorsága ahhoz, hogy ezeken a negatívumokon változtasson.

Igor Janke ugyanakkor elhibázottnak nevezte a miniszterelnök külpolitikai lépéseit, de úgy véli, a kormányfő is észrevette, hogy túl nagy árat fizetett a Moszkvához való közeledésért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.