Országgyűlés

Szavazásokra készülnek a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésén - az interpellációs időszak mellett - a kedden elfogadni tervezett előterjesztések változtatásairól tárgyal.

2015.06.22 07:44MTI

A Ház keddig tartó rendkívüli ülésének összehívását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezte a kormány nevében, Kövér László házelnöknek írt levelében.

Az Országgyűlés elnökének javaslata alapján a mai ülésnap 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd - a márciusban bevezetett új munkarend előtt megszokott - egyórás interpellációs időszak következhet, azonnali kérdésekkel kiegészítve.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Németh Szilárd interpellációjában a bevándorlásra reagáló kormányzati lépésekről kérdezi a belügyminisztert, a szocialista Gúr Nándor pedig azzal az állítással szembesíti a nemzetgazdasági tárcavezetőt, hogy évről évre emelkedik a munkavállalókkal szemben elkövetett jogsértések száma.

Szintén Varga Mihályhoz fordul a jobbikos Z. Kárpát Dániel, azt kérdezve, "hogyan lehet olcsóbb a tej és a kenyér, hogyan nevelhetők a gyermekek könnyebben". Az LMP-s Szél Bernadett a Miniszterelnökség vezetőjéhez címzett interpellációjában a bérfelzárkózásról kérdez majd.

Az első ülésnap a kedden elfogadni tervezett előterjesztések bizottsági összegző módosító javaslatainak tárgyalásaival ér véget, várhatóan a késő esti órákban.

A képviselők kedden huszonnégy előterjesztésről dönthetnek, elsőként a jövő évi költségvetésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.