Mégis indult

Újraválasztották Hottó eddigi, márciusban lemondott polgármesterét

Márciusban lemondott, de mégis újból indult, és vasárnap egyetlen jelöltként újra is választották a Zala megyei Hottó polgármesterét, Vincze Ferencet.

2015.06.22 06:58MTI

Takács Árpádné, a település körjegyzője az MTI-nek elmondta: nem egészen 14 százalékos volt a részvételi arány. A 270 szavazópolgár közül 37-en adták le voksukat - a szavazólapok közül egy érvénytelen volt - az egyetlen polgármesterjelöltre, a független Vincze Ferencre.

A választási adatbázis szerint a most újraválasztott polgármester már 2010 és 2014 között is irányította a Zala megyei települést. Tavaly októberben egyedüli jelöltként, 35 százalékos részvétel mellett választották meg ismét, idén márciusban azonban lemondott.

Vincze Ferenc az MTI érdeklődésére elmondta: első ciklusában tiszteletdíjasként látta el a faladatát, 2014 októberétől pedig főállású polgármesterként vezette a települést.

Idén márciusban azért mondott le polgármesteri mandátumáról, mert elfáradt, és a vállalkozására is koncentrálnia kellett, illetve januárban az addigi alpolgármester is lemondott, amivel tovább gyarapodtak a feladatai. Az újraindulás mellett azért döntött mégis szavai szerint, mert a település lakói már a lemondása napjától kérték és biztatták arra, hogy folytassa az elmúlt öt évben végzett polgármesteri munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.