Új vasfüggöny

Határzár: az európai szakszervezeti szövetség megdöbbenésének adott hangot

"Miután Magyarország vezető szerepet játszott a vasfüggöny lebontásában, nehéz elhinni, hogy alig több mint 25 évvel később új vasfüggönyt akar építeni."

2015.06.18 19:09MTI

Megdöbbenésének adott hangot csütörtöki közleményében a munkavállalói érdekképviseletek brüsszeli ernyőszervezete, a Szakszervezetek Európai Konföderációja (ETUC) amiért Magyarország kerítést építene a szerb határon.

"Miután Magyarország vezető szerepet játszott a vasfüggöny lebontásában, nehéz elhinni, hogy alig több mint 25 évvel később új vasfüggönyt akar építeni" - idézi Bernadette Ségolt, a szervezet főtitkárát a közlemény, melynek címe: ne épüljön új berlini fal!

A kommüniké szerint Magyarország 2000 kilométeres határából 175 kilométer lezárása inkább lesz "nagyon kellemetlen politikai üzenet", mint hatékony akadálya az emberek bejutásának. Ségol úgy véli, hogy a határzár nem más, mint provokáció és a magyarországi szélsőjobboldali erők kielégítésére tett "szánalmas kísérlet".

"Arra kérem a tisztességes magyar embereket és az Európai Uniót, akadályozzák meg, hogy a magyar kormány megépítse ezt az elhibázott falat" - fogalmazott az ETUC főtitkára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.