Fejcsere?

MVM: csak a közgyűlés dönthet a cég vezetőiről

A cég szerdán arra a sajtóértesülésre reagált, hogy felmondtak a napokban Baji Csabának, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatójának.

2015.06.17 19:46MTI

A HVG.hu írt arról szerdán, hogy e-mailben kapta meg a felmondását a napokban Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, akit értesülésük szerint Csiba Péter vált a vezetői poszton, aki korábban a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatója volt.

A közlemény szerint az MVM Zrt. következő közgyűlését 2015. június 29-re hívták össze. Annak két napirendi pontja közül az egyik "Igazgatóság tagjainak/vezető állású munkavállaló(k) jogviszonyának megszüntetése, jogviszony létesítése, díjazás megállapítása, döntés személyi kérdésekben".

A másik napirendi pont egy előterjesztés a Magyar Földgázkereskedő Zrt. és Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság között megkötésre kerülő földgáz adásvételi szerződés mögött biztosítékként szolgáló, legfeljebb 35 milliárd forint összegű anyavállalati garancia nyújtásáról.

A közlemény leszögezi: az MVM Zrt. vezető tisztségviselőit (vezérigazgatóját) érintő kérdésekben a hatályos jogszabályok és az MVM Zrt. alapszabálya értelmében az MVM Zrt. közgyűlése, mint legfőbb szerv dönthet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.