Emmi

Újabb megállapodást kötött a köznevelési államtitkárság a szakszervezetekkel

Újabb megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) és több pedagógus-szakszervezet a pedagógusok és a köznevelésben dolgozó, nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak helyzetének további javítása érdekében.

2015.06.16 11:37MTI

A szaktárca kedden az MTI-t arról tájékoztatta: az előző napi megállapodás a többi között azt tartalmazza, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban dolgozó, felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő és technikai dolgozók részére 2015-ben béren kívüli juttatást biztosít a Klik. A szeptemberben és novemberben két részletben érkező juttatás összesen nettó 50 ezer forint - közölték.

A minisztérium közleménye szerint a január 22-én megkezdett érdemi egyeztetés újabb állomását tartották hétfőn a köznevelési államtitkárság, a Klik, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, valamint az Oktatási Vezetők Szakszervezete között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.