Matura

Érettségi: kezdődnek a középszintű szóbeli vizsgák

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, hétfőn kezdődnek a középszintű szóbelik.

2015.06.12 12:21MTI

Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat június 15. és 26. között, a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) tartják, az általuk meghatározott nap(ok)on.

A szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 1172 telephelyen, 3325 bizottság előtt csaknem 296 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak.

A bizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a diákok valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

Jelezték: az érettségiző, vagy a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést nyújthat be az iskolán keresztül, a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.