Nem akarják a bevándorlókat

Már több mint félmillió, a bevándorlásról szóló konzultációs kérdőívet küldtek vissza

Az eddig feldolgozott kérdőívekből az derül ki, hogy a válaszadók döntő többsége a jelenleginél szigorúbb szabályokat vár a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban.

2015.06.11 16:32MTI

Már több mint félmillió kérdőívet küldtek vissza postai úton a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációjának keretében - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök déli Híradójában.

Azt mondták: az eddig feldolgozott kérdőívekből az derül ki, hogy a válaszadók döntő többsége a jelenleginél szigorúbb szabályokat vár a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban, mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően. A válaszokat július elsejéig várja a kormány - közölték a Híradóban.

Kovács Zoltán kormányszóvivő április 24-én jelentette be, hogy a kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban. A több mint 8 millió kérdőívet május elején kezdték el kézbesíteni, azokat ezúttal is Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) dolgozza majd fel. Május 31-től az interneten is lehetővé tették a nemzeti konzultációs kérdőív megválaszolását.

Kovács Zoltán múlt szombaton azt mondta: az eddigi válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően. Azzal pedig a válaszolók több mint 90 százaléka ért egyet, hogy az esetleg felmerülő munkaerő- és népesedési kérdéseket ne bevándorlással, ne a migráció engedélyezésével, hanem családtámogatási eszközökkel oldják meg - tájékoztatott a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.