Számos visszásságra bukkantak

Lemondatná az orvosi kamara vezetését a testület volt felügyelőbizottsága

A felügyelőbizottság tavaly év elején kezdeményezte a visszahívást, miután a köztestület gazdálkodásával kapcsolatban számos visszásságra bukkantak, Éger István elnök szerint a felügyelőbizottság elnökét és testületének egy tagját kell leváltani.

2015.06.10 09:09MTI

Lemondásra szólította fel a Magyar Orvosi Kamara elnökét és valamennyi tisztségviselőjét a köztestület tavaly februárban lemondott felügyelőbizottsága - írta szerdai számában a Népszabadság.

A lapnak Bánki Magdolna, a korábbi felügyelőbizottsági elnök azt mondta: az Állami Számvevőszék napokban nyilvánosságra hozott jelentése az orvosi kamara gazdálkodásáról egyértelműen igazolja a felügyelőbizottság korábbi megállapításait. Ezért arra kérik a törvényességi felügyeletet ellátó szakminisztert, jelöljön ki a kamara élére felügyelőbiztost a tisztújítás lebonyolításának ellenőrzésére.

A lap emlékeztetett: a kamara felügyelőbizottsága tavaly év elején kezdeményezte az orvosi kamara elnökének és vezető testületének visszahívását, miután a köztestület gazdálkodásával kapcsolatban számos visszásságra bukkantak. Éger István elnök viszont egészen más következtetésre jutott: ő úgy vélte, a felügyelőbizottság elnökét és testületének egy tagját kell leváltani, mert szakszerűtlenül és pontatlanul végezték a munkájukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.