BKK

Szupermodern trolibuszokkal erősödik a fővárosi tömegközlekedés

Budapestre érkezett az első vadonatúj szóló Solaris-Skoda trolibusz. Meg is mutatjuk!

2015.06.09 08:19ma.hu
BKK Facebook

Idén 20 darab szóló és 16 darab csuklós új trolibusz érkezik Budapestre, majd áll forgalomba a belvárosi és zuglói vonalakon, a régebbi trolibuszokkal vegyesen, lényegesen megnövelve az akadálymentes szolgáltatás arányát Budapest teljes trolihálózatán - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

Valamennyi jármű légkondicionált, közülük a szóló 64, a csuklós 104 fő szállítására alkalmas.

Az új trolibuszok akkumulátoros rendszerüknek köszönhetően 4 kilométert is képesek külső áramellátás, vagyis felsővezeték nélkül megtenni, ezért egy esetleges áramkimaradás, felsővezeték-hiányos útszakasz vagy akár a járat elterelése sem okozhat gondot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.