A kínai külügyminisztert fogadta

Orbán: bővül politikai és gazdasági együttműködésünk Kínával

A folyamatosan bővülő magyar-kínai politikai és gazdasági együttműködést méltatta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor szombat délelőtt Budapesten fogadta Vang Ji kínai külügyminisztert.

2015.06.06 11:05MTI
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

A tanácskozáson - melyen részt vett Szijjártó Péter, a külügyi tárca vezetője is - a felek megállapodtak abban, hogy folytatják Kína és Magyarország kapcsolatainak fejlesztését, és ennek érdekében hosszú távra szóló, konkrét egyezmények megkötése várható - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán további tárgyalásokat folytat kínai kollégájával, majd együttműködési megállapodást írnak alá.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.