Devizahitelek

Nem követett el terrorcselekményt a Nem Adom a Házamat Mozgalom alapítója

Felmentette a terrorcselekménnyel, valamint közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolt P. Lászlót, a Nem Adom a Házamat Mozgalom alapítóját kedden a Fővárosi Törvényszék.

2015.06.02 15:58MTI

A Steiner Gábor vezette tanács elnöke indoklásában kifejtette: sem a vádlott személye, sem a fenyegetés jellege nem alkalmas a banki devizaügyletekkel kapcsolatos állami döntéshozatali rendszer befolyásolására. A bíróság szerint inkább a társadalmi igazságtalanság miatti indulatos kifakadásnak, nem pedig valós veszélynek fogható fel, hogy a férfi a vádirat szerint 2013 szeptemberében Facebook-bejegyzésekben és videoüzenetben egy budapesti bankfiók kirakatának bezúzását helyezte kilátásba.

A meghirdetett figyelemfelkeltő akcióra nem kerülhetett sor, már csak azért sem, mert előző nap a szigetszentmiklósi férfit őrizetbe vette a rendőrség.

A vádlott és védője elfogadta az ítéletet. Az ügyész - aki a vádlottra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte - fellebbezett.

Póka László a tárgyalás után, mintegy ötven szimpatizánsa gyűrűjében az MTI-nek azt mondta: a károsultak képviseletében - újabb demonstrációk szervezésével - folytatni akarja a bankok elleni küzdelmet, amíg az okozott károkat meg nem térítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.