Átvilágítás

Nem nyomoznak a végrehajtók miniszteri biztosa ellen

Bűncselekmény hiányában elutasította a Fővárosi Főügyészség a végrehajtói kamara mellé kirendelt miniszteri biztos ellen tett feljelentést.

2015.05.21 13:42MTI

Szekér Judit ellen hivatali visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt kezdeményezett eljárást egy ismeretlen. Bagoly Bettina, az Fővárosi Főügyészség szóvivője azonban a Magyar Nemzetnek azt mondta: a feljelentést bűncselekmény hiányában utasították el.

A lap felidézte: a biztos elleni feljelentésről az atv.hu számolt be a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva, amelyek szerint Szekér Judit biztos befolyásolni akarta a kamarai közgyűlést, továbbá üzlettársait és az általa támogatott jelölteket akarta jogtalan előnyhöz juttatni. Az Igazságügyi Minisztérium sajtófőnöke akkor közölte, a tárca bizalma töretlen Szekér Judit iránt. A végrehajtói kamara pedig közleményben tudatta, hogy a miniszteri biztost nem jelentette fel.

A Magyar Nemzet felidézte: a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamaránál a minisztérium átvilágítása alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást folytat a Budapesti Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettes ellen. Azt írta, hogy az igazságügyi tárca korábban felügyeleti jogkörében eljárva rendelte el a kamara teljes körű ellenőrzését, a jogi és pénzügyi auditorok jelentésének elemzésekor a tárca több - meg nem nevezett - ponton és több kérdésben is olyan körülményeket észlelt, amelyekkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merült fel. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az ügyben már több tanút is meghallgattak, köztük az átvilágítást végzőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.