Nincs bizonyíték

Akár meg is úszhatja Simon Gábor a börtönt

Több mint 100 millió forintja maradt, ezzel minden további gond nélkül rendelkezhet majd.

2015.05.15 09:24MTI

Lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás - tudta meg a Napi Gazdaság. A lap pénteki számában megjelent írás szerint a Simon Gáborral szemben okirathamisítás, adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárásban rövidesen megkezdődik az iratismertetés, a volt politikust egyszer még beidézik az ügyészek, és közlik vele a végleges gyanúsítást.

Az újság úgy tudja, a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.

Simon Gábor az eljárás során visszafizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot, ennek a lépésnek a lényege a védekezés szempontjából az, hogy költségvetési csalás gyanúja esetén a kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel korlátlanul enyhíthető, ha a gyanúsított még a vádirat benyújtása előtt megtéríti az okozott kárt - írja a Napi Gazdaság.

A lap forrásai szerint könnyen megtörténhet, hogy Simon Gábor nem, vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé a bíróság jogerős ítéletét követően.

Az pedig szinte bizonyosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével - több mint 100 millió forinttal - minden további nélkül rendelkezhet majd a volt szocialista országgyűlési képviselő - olvasható a Napi Gazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.