Személyes meghallgatásra

Polt Pétert is meghívják Brüsszelbe Kovács Béla ügyében

A politikus egy jelenleg is aktív, egykor a KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe.

2015.05.07 07:39MTI

A legfőbb ügyészt is meghívja a Kovács Béla brüsszeli képviselő ügyét tárgyaló következő ülésére az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága - írja csütörtöki számában a Népszabadság, a Népszava cikke szerint Polt Péter kész a testület rendelkezésére állni.

"Ahogy eddig, ezután is állunk az EP jogi bizottságának rendelkezésére. Ebbe beletartozhat az, hogy ha a bizottság személyes meghallgatást kezdeményez, akkor a legfőbb ügyész erre is kész" - közölte a Népszava megkeresésére a Legfőbb Ügyészség.

Jelezték: az eljáráshoz nem áll módjukban egyebet hozzáfűzni, mert azt az EP jogi bizottsága folytatja a rá vonatkozó szabályok szerint. A Magyar Nemzetnek Morvai Krisztina (Jobbik) EP-képviselő elmondta: az ülésen Polt Péter meghallgatása ellen érvelt, mivel a Legfőbb Ügyészség eddig államtitkokra hivatkozva nem adott át információkat a testületnek, ezért akkor annak vezetője ezekről nyilván szóban sem számolhat be.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a lap számolt be egy éve arról, hogy a jobbikos politikussal szemben az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában feljelentést tett, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel utazik Moszkvába. A politikus egy jelenleg is aktív, egykor a KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.