Matematikaérettségi

Ilyen matekfeladatokat még nem láttak érettségizők

Középszintű matematikaérettségi még nem látott ilyen feladatokat, a szaktanárok szerint sem könnyű az első rész.

2015.05.05 12:32ma.hu

Az utóbbi évek legnehezebb feladatsorát kapták matematikából a középszinten érettségizők. Az első részben van ugyanis logikai feladat, ami egyáltalán nem szokványos - mondta az eduline-nak egy szaktanár.

Már az eleje sokkolhatja a diákokat, ugyanis volt benne paraméteres egyenlet, melyet az eddigi tapasztalatok szerint még sosem tettek be középszintű matekérettségibe.

"Hivatalosan tudniuk kell megoldani, ám valószínűleg az utóbbi hónapokban elfelejthették a diákok, hiszen valóban nem lehetett rá számítani, hogy lesz az érettségiben" - mondta a szaktanár.

Az első részben ráadásul még sorozat is van, amit azonban nem lehet egyszerűen belepötyögni a számológépbe.

Ezt tetézi még statisztikai megoldandó is, ahol terjedelmet és mediánt kérnek. A feladatlap vége felé pedig egy bonyolultnak tűnő kérdés található, amelytől ránézésre elmegy a kedvük a diákoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.