Sokkoló hír

PM: ne kapjon sokkolókat az Országgyűlési Őrség!

A Párbeszéd Magyarországért arra szólítja fel Kövér László házelnököt, hogy ne fegyverezze fel sokkolókkal a "magánhadseregét".

2015.05.04 17:32MTI

Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a Blikk cikkére hivatkozott, amelyik szerint 10,1 millió forintért negyedik generációs elektromos sokkolókat szerzett be az Országgyűlési Őrség.

A történelmet ismerve nem meglepő, hogy egy "végét érző rendszer igyekszik felfegyverkezni" - fogalmazott Tordai Bence, hozzátéve: azt kérik Kövér Lászlótól, hogy "álljon el ettől az újabb őrült ötletétől".

A PM szóvivője megjegyezte, az ilyen típusú fegyverek bevezetését az ORFK azért utasította el 2009-ben, mert túl veszélyesnek találták azokat, az Egyesült Államokban, ahol rendszeresítették, a sokkolók számos halálesetet okoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.