Pártrendezvények a munka ünnepén

Május 1. - ezekre a helyekre nem érdemes mennie

Idén is tartanak május elsején, a munka ünnepén rendezvényeket az ellenzéki pártok Budapesten.

2015.05.01 01:30MTI

Az MSZP a hagyományoknak megfelelően most is a városligeti Nagyréten tartja "családi majálisát" pénteken. A délelőtt gyerekprogramokkal indul, majd koncertekkel folytatódik, emellett sokféle sportágat és még több játékot kipróbálhatnak kicsik és nagyok egyaránt - invitálnak honlapjukon a szocialisták.

A résztvevők politikai programokkal is találkozhatnak, délután Tóbiás József pártelnök és Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke mond beszédet. Az MSZP tagozatainak, platformjainak, illetve országgyűlési frakciójának is lesz sátra, ahol szocialista politikusokkal lehet beszélgetni.

A Jobbik idén is a Hajógyári-szigeten ünnepli május 1-jét. A Budapesti Nemzeti Majális címet viselő rendezvényen egyebek mellett közéleti és politikai előadások, gyerekprogramok és hagyományőrző bemutatók lesznek. Vona Gábor, a párt elnöke ismerteti a Jobbik jövőbeli terveit, és a párt több alelnöke is felszólal. A majálison pénzgyűjtést szerveznek a nehézsorsú kárpátaljai magyar családok megsegítésére és "magyar vért a magyar rászorulóknak" mottóval véradást is tartanak. A Hungarica, az Ismerős Arcok, a Lord és a Romantikus Erőszak ad koncertet.

Az LMP is a Városligetben, az Olof Palme sétányon várja az érdeklődőket. A párt a dolgozói szegénységről és a Városliget jövőjéről rendez egy-egy kerekasztal-beszélgetést szakértők, civil szervezetek képviselői és érdekképviseleti vezetők részvételével. Schiffer András társelnök a dolgozói szegénység témájában tart sajtótájékoztatót. A fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében szerveznek foglalkozásokat gyerekeknek.

A Demokratikus Koalíció reggel tíztől szintén a Városligetben tartja rendezvényét, amelynek keretében Gyurcsány Ferenc pártelnök mond beszédet.

Az Együtt a Szabadság téren ünnepel, a "Májusegyütten" lesznek gyerekprogramok, politikai kvízjáték, Szigetvári Viktor pártelnök és Pápa Levente alelnök pedig sajtótájékoztatót tart foglalkoztatási kérdésekről.

A Párbeszéd Magyarországért majálisa a városligeti Királydombnál lesz, ahova - írták a Facebookon - várnak "minden PM-est és nem PM-est". Lesznek gyermekprogramok, a felnőttek pedig találkozhatnak a párt politikusaival, például Karácsony Gergellyel, a PM társelnökével, Zugló polgármesterével és Szabó Tímea társelnökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.