Amnesztiát nekik

MSZP: "nyelvvizsga nélkül" bejegyzéssel is kaphassanak diplomát a végzősök

Az MSZP oktatási kabinetvezetője azt javasolja, hogy a kormányzat hirdessen "amnesztiát" azoknak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehetik át a diplomájukat.

2015.04.22 12:00MTI

Hiller István, az Országgyűlés alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, becslésük szerint mintegy ötvenezer magyar állampolgárról van szó, és javaslatuk szerint mindenki, aki a 2015/16-os tanév végig lezárja a tanulmányait, azzal bejegyzéssel kapná meg oklevelét, hogy "nyelvvizsga nélkül".

Hozzátette: foglalkoztatásukról a végső döntést a munkaerőpiac hozza meg.

Az ellenzéki politikus arra is javaslatot tett, hogy az egész napos iskolában a délutánokat állami költségen idegennyelv-oktatásra használják. A kormánynak azt is javasolta, állítsa vissza a nulladik évfolyam rendszerét, illetve javarészt uniós források bevonásával teremtse meg annak lehetőségét, hogy minden nappali tagozatos, alapképzésre felvett felsőoktatási hallgató tanulmányai alatt három hónapot idegen nyelvi közegben tölthessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.