Meg kell tenni mindent a gyomnövény ellen

Megkezdték a parlagfű elleni védekezés ellenőrzését

A megyei kormányhivatalok munkatársai hétfőtől azt is ellenőrizhetik, hogy a gazdák megtesznek-e mindent a parlagfű ellen.

2015.04.20 13:49MTI

Az úgynevezett határszemleprogram idén a parlagfű elleni védekezés helyszíni ellenőrzésével folytatódik, így júliustól már jelentős bírságra számíthatnak azok, akiknek a földjén allergiát okozó gyomnövényt találnak - tették hozzá.

Parlagfüves területről magánszemélyek, civil szervezetek is tehetnek bejelentést a hatóságoknál - hangzott el az M1 híradójában.

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület vasárnap közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszíni ellenőrzések júliustól október közepéig tartanak majd. A határszemlékről szóló tájékoztatót az ország összes önkormányzata megkapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.