Szigorítási javaslat

MUOSZ: elfogadhatatlan a médiamunkások bántalmazása

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az újságírók, fotóriporterek, operatőrök és az őket segítő munkatársak elleni támadások büntetőjogi szankcióinak szigorítását kezdeményezi.

2015.04.15 14:54MTI

Közleményük szerint a MÚOSZ elnöksége elfogadhatatlannak tartja az M1 Híradójának műsorvezetője ellen elkövetett támadást.

"A médiában dolgozók közszereplőkhöz hasonló szabad bírálata a demokratikus nyilvánosságnak természetes és építő eleme" - fogalmazott a szövetség. Az erőszakos akciókat ugyanakkor "határozottan és egységesen" kell elítélnie a magyar társadalomnak, az újságírók és a médiafogyasztók közösségének - tették hozzá.

Az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt számoltak be arról, hogy a munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét. Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: "most hazudj!". A műsorvezető - mint mondták - a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.