Almássy Kornéllal egyetlen alkalommal találkozott

Az UD Zrt. nem dolgozott rá Dávid Ibolyára

Az UD Zrt. sem Dávid Ibolyára, az MDF elnökére, sem pedig más demokrata fórumos vezetőre "nem dolgozott rá", és erre vonatkozó kérés sem érkezett a céghez - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Horváth József, a Zrt. vezetője.

2008.09.27 09:25Magyar Hírlap

Közölte, Almássy Kornéllal egyetlen alkalommal találkozott, amikor az MDF-es politikus megbízást adott a lakásának az ellenőrzésére. Más egyéb dologgal nem foglalkoztunk, nem kérte - tette hozzá. 

A korábban a nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozó szakember szerint a lehallgatásokat tartalmazó CD csak a megfigyelést végzőktől kerülhetett Dávid Ibolyához; azt valaki az anyagok közül kiemelte. Ezzel összefüggésben elmondta, vagyonvédelmi cége a jogszabályok értelmében kizárólag nyílt információk gyűjtését, és legális forrásokból megszerezhető adatok elemzését végezheti el. 

Horváth József természetesnek és mindennaposnak mondta, hogy a szakmájabeliek - akiknek döntő többsége volt rendőrökből és nemzetbiztonságisokból áll - kérésre tanácsokat adnak a hozzájuk forduló politikusoknak. Az UD Zrt. vezetője azt közölte, sem Kövér László, sem pedig Demeter Ervin fideszes képviselők (volt felettesei) nem adtak számára konkrét feladatokat. 

Az egyik hangfelvételre utalva, amelyen Demeter Ervin arra kéri, nézze meg, milyen gyakran járt Oroszországban Laborc Sándor (a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója), azt mondta: egy utazás nem számít titkos információnak. Horváth József arra a felvetésre, miszerint képes lenne-e cége beépülni hatóságokhoz és hivatalokhoz, azt mondta: az erre utaló "polip" kifejezést a bulvármédiának találták ki, hogy arra fel lehessen építeni bármilyen vádat. 

A cégvezető szerint a hatóság törvénytelen eljárást folytat vele szembe, mert a nemzetbiztonsági törvény értelmében titkosszolgálati eszközt és módszert csak célhoz kötötten szabad alkalmazni konkrét bűncselekményi kategóriára. Megjegyezte: a megalapozott gyanú mindössze "másfél óráig élt". Horváth József szerint a cégénél lefoglalt adathordozókat manipulálni lehet, mert a házkutatásnál a kérése ellenére nem külön csomagolták el a CD-lemezeket, hanem 10-et, 15-öt tettek egy zacskóba. Így például, mint mondta, bármikor előhalászhatnak egy pedofil tartalmú CD-t, vagy a számítógépre felrakhatnak az NBH szerveréről egy minősített anyagot. 

Közölte azt is: nem kell műveleti szakembernek lenni ahhoz, hogy lássa az ember: az akció fő vonulata nem az UD Zrt. ellen, hanem magasabb körök ellen folyik, és a nagy felhajtás is azt sugallta, hogy ez a nyitás egy médiaelőkészítés része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.