Rendszerbontó

Újabb civil népszavazási kezdeményezést hitelesített az NVB

Ez azt jelenti, hogy a civilek által - a március 15-ei demonstráción - bejelentett 19 kezdeményezés közül háromban lehet népszavazást tartani, ha a Kúria másként nem dönt.

2015.04.08 17:00MTI

Egy újabb "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezést hitelesített szerdán a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ez azt jelenti, hogy a civilek által - a március 15-ei demonstráción - bejelentett 19 kezdeményezés közül háromban lehet népszavazást tartani, ha a Kúria másként nem dönt.

Az NVB az elmúlt hetekben három ülésén, három csomagban döntött a kezdeményezések hitelesítéséről. Határozatai értelmében a tankötelezettség meghosszabbításáról, a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről és egy vagyonnyilatkozat-tételi kérdésben lehet majd népszavazást tartani.

A most szűk többséggel, 5:4 arányban elfogadott utóbbi kérdés azt célozza, hogy a nyilvános vagyonnyilatkozat tételére kötelezett személyekkel közös háztartásban élő hozzátartozók vagyonnyilatkozata is nyilvános legyen, ha népszavazáson a választók így döntenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.