Országgyűlési menjünk-ne menjünk

Iszlám Állam: képviselők vitáztak a beavatkozásról

Az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezet elleni beavatkozásban vállalandó esetleges magyar szerepvállalás lehetőségéről vitáztak országgyűlési képviselők.

2015.04.07 19:28MTI
Shutterstock fotó

A politikusok kedden, az Antall József Tudásközpont által szervezett beszélgetésen Budapesten fejtették ki álláspontjaikat.

Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kiemelte: azért van szükség a beavatkozásra, mert széleskörű, nemzetközi egyetértés alakult ki arról, hogy népirtást és ahhoz hasonló akciókat kell megakadályozni e fellépéssel, különösen a kisebbségek esetében.

Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője hangsúlyozta: Magyarországnak nincs nemzetközi jogi kötelezettsége a fellépésre, a beavatkozás nemzetközi jogi alapja problémás, és nem érthető, miért van szükség Magyarországra e fellépésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.