A hiány orvoslására

Újabb mérnöki szak indulhat a Szolnoki Főiskolán

Az új szak indításával a mérnökhiányt kívánják orvosolni a megyeszékhelyen.

2015.03.24 13:30MTI

Újabb mérnöki szak indításával, illetve duális képzési lehetőségek feltérképezésével kapcsolatos szándéknyilatkozatot írt alá Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora és Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója. Az új szak indításával a mérnökhiányt kívánják orvosolni a megyeszékhelyen.

A főiskola rektora az MTI-nek elmondta: az új típusú szakot, amelyen villamos-vagy mechatronikai mérnököket oktatnának, a főiskola saját képzési rendszerén belül vagy más felsőoktatási intézmény kihelyezett tagozataként tervezik létrehozni.

A szükséges szakembergárda képzésére nappali és levelező tagozatot is indítanának a Szolnoki Főiskolán, évfolyamonként összesen ötven-száz hallgatónak.

Ha lenne elég szakember, az ipari parkban a termelésen kívül a termékfejlesztés fejlődhetne - tette hozzá.

Túróczi Imre kitért arra: a műszaki menedzser szak keretében jelenleg kötöttpályás mérnököket képeznek nappali és levező tagozaton.

Dunai Zoltán az MTI-nek azt mondta: öt-hat év múlva saját igényeik szerint képzett vasúti szakirányú végzettséggel rendelkező gépész-és villamosmérnököket szeretnének foglalkoztatni, ehhez keresnek partnereket, mint amilyen a Szolnoki Főiskola.

A Stadler Rail Csoport országigazgatója megemlítette, hogy négy-öt mérnököt tudnak majd alkalmazni 2019-2020-tól.

A Stadler Rail Csoport jelenleg mintegy 520 embert foglalkoztat Magyarországon, közülük 480-ot Szolnokon, 35-öt Pusztaszabolcson, 5-öt pedig Budapesten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.