Vasárnapi pihenőnap

A bezárt boltok miatt még a Vasárnapi Hírek is szombaton jelenik meg ezentúl...

Az értékesített lapok több mint felét a hipermarketekben vásárolták az olvasók.

2015.03.18 10:01MTI

A törvényi változások miatt ezentúl szombaton jelenik meg a Vasárnapi Hírek - áll a szerkesztőség közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

Azt írják: jelentősen felbolygatta a hétvégi lappiacot a vasárnapi boltbezárásokat elrendelő törvény, hiszen az értékesített lapok több mint felét a hipermarketekben vásárolták az olvasók.

A tájékoztatás szerint a hétvége mindkét napján kapható lesz a Geomédia Zrt. által kiadott lap, amely a szombati megjelenés ellenére is megtartja három évtizede bevezetett nevét.

"Eddig nem volt rá lehetőség, hogy kiszállítsák az újságot, a szombati megjelenéssel azonban már a postaládájukból vehetik elő, akik mostantól előfizetnek rá" - tudatta a kiadó.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) gyorsjelentése szerint az újságból 2014 utolsó negyedévében átlagosan csaknem 21 500 példány fogyott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.