OGY

Rendvédelmi életpályamodell és kéményseprés a napirenden

Az Országgyűlés csütörtökön további három előterjesztés vitájával folytatja munkáját.

2015.03.18 08:43MTI

Az Országgyűlés szerdai ülésén hat kormányzati előterjesztés általános vitáját folytatja le. A képviselőknek egyebek mellett lehetősége lesz véleményt formálni a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről, valamint a kéményseprési közszolgáltatás katasztrófavédelemhez rendeléséről.

A Ház ülése 9 órakor a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslat tárgyalásával kezdődik. A belügyminiszter előterjesztésének elfogadásával új illetmény- és előmeneteli rendszer jöhet létre, amelynek kormányzati célja, hogy - a jelenlegi bonyolult pótlékrendszert felváltva, átlátható módon - egyidejűleg ismerje el a munkakör értékét, a szolgálati tapasztalatot és a teljesítményt.

Ezt követően Pintér Sándor belügyminiszter egy másik, a lakossági kéményseprési közszolgáltatás katasztrófavédelemhez rendelését indítványozó javaslatáról kezdődik vita. A tárcavezető szerint erre azért van szükség, mert a kéményseprő-ipari közszolgáltatásban jelentkező zavarok "bizonytalanságot okoznak" az ellátásban, ami tűz- és életveszélyes, ezért a jelenlegi rendszer nem tartható fenn.

Az állatok védelméről szóló javaslat tárgyalása után az élelmiszertörvény módosításáról mondhatják el véleményüket a képviselők. Utóbbi indítvány a földművelésügyi miniszter terjesztette be, aki fellebbezést tenne lehetővé a bioélelmiszerek minősítése ellen, az élelmiszerlánc felügyeleti szervének pedig vizsgálati jogot biztosítana az üzemi konyhákban is.

Az ülésnap végén terítékre kerülnek a környezetvédelmi termékdíjról, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvények módosításai is.

Az Országgyűlés csütörtökön további három előterjesztés vitájával folytatja munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.