Országgyűlés

Törvényjavaslat az egyetemes gázszolgáltatásról való lemondásról

Az egyetemes szolgáltatásról való lemondás csak lehetőség, de semmiképpen nem kötelező.

2015.03.16 11:58MTI

A februárban megalakult első nemzeti közműszolgáltatót is segíti a gáztörvény módosítási javaslata azzal, hogy meghatározza, miként lehet felhagyni az egyetemes szolgáltatással, majd a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal miként jelöli ki az új szolgáltatót - mondta Balla György (Fidesz), a törvényjavaslat előterjesztője hétfőn, a parlament gazdasági bizottságának ülésén.

A képviselő kiemelte: az egyetemes szolgáltatásról való lemondás csak lehetőség, de semmiképpen nem kötelező. A gáztörvény eddig is kötelezővé tette ezeknek a szabályoknak a megalkotását, de ez mindeddig elmaradt - tette hozzá Balla György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.