Népszava

Ugyanúgy, mint egykor? Önálló minisztériumot kaphat az oktatás és a kultúra?

Egy napilap Maruzsa Zoltán politikai ambícióit, illetve főnöke, Palkovics László felsőoktatási államtitkár "eltakarítását" sejti a háttérben.

2015.03.13 08:15ma.hu

"Feldarabolhatják" a jövőben az Emberi Erőforrások Minisztériumát, az oktatás és a kultúra önálló minisztériumot kapna, Maruzsa Zoltánból miniszter lehet.

A Népszava cikke szerint a felsőoktatási helyettes államtitkár Maruzsa áll a hátterében a kommunikáció szak korlátozásának, illetve megszüntetésének, amiről a napokban lehetett olvasni. A lap úgy tudja, a Maruzsa által kidolgozott Fokozatváltás a felsőoktatásban nevet viselő stratégia legújabb verziója szerint a képzések száma 15 százalékkal csökkenne. A napilap Maruzsa Zoltán politikai ambícióit, illetve főnöke, Palkovics László felsőoktatási államtitkár "eltakarítását" sejti a háttérben.

Bár nem világos, milyen szándékok, vagy nagypolitikai játék húzódik meg a történtek mögött, de nem zárható ki, hogy az ellentmondásos múltú, és az előző felsőoktatási államtitkárral, Klinghammer Istvánnal kifejezetten rosszabn lévő Maruzsa Zoltán akár minisztériumot is kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.