Ünnep

Március 15.: a pártok is megemlékeznek

Az állami megemlékezések mellett - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - pártrendezvények is lesznek a március 15-i ünnep alkalmából.

2015.03.11 18:45MTI

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Múzeumkertben vasárnap fél 11-kor kezdődő állami díszünnepségen mond beszédet. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke az angliai magyar közösség szervezeteinek képviselőivel közösen köszönti a nemzeti ünnepet Londonban, ahol állampolgársági eskütételen is részt vesz.

Harrach Péter frakcióvezető választókerületében, Őrbottyán városi megemlékezésén vesz részt, Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke pedig Csorna ünnepi megemlékezésén mond beszédet március 15-én délután - tájékoztatták az MTI-t.

Az MSZP - tudatták az MTI érdeklődésére - szombaton a párt által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány Szabad sajtó-díjának átadásával kezdi a megemlékezést.

A hagyományosan a nemzeti ünnepre időzített díjátadón Tóbiás József elnök-frakcióvezető mond köszöntőt. Vasárnap Tóbiás József Pad Ferenccel, az MSZP tapolcai országgyűlési képviselőjelöltjével koszorúz Ajkán, majd sajtótájékoztatót tartanak.

Aznap délután az MSZP is csatlakozik civilek - a Százezren az internetadó ellen, valamint a 60 ezren a magánnyugdíjukért közösség - Facebookon szervezett budapesti demonstrációjához, amelynek résztvevői 15 órakor indulnak a Keleti pályaudvartól és a tervek szerint 16 órakor érkeznek az Astoriához.

A Jobbik az V. kerületi Március 15. téren tart megemlékezést 15 órától. Az ünnepi nagygyűlésként meghirdetett rendezvényen felszólal Apáti István, a Jobbik alelnöke, Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, Marian Kowalski, a lengyel Nemzeti Mozgalom államfőjelöltje, Popély Gyula felvidéki történész és Szávay István, a Jobbik alelnöke.

A megemlékezés a Romantikus Erőszak koncertjével zárul. A párt elnöke, Vona Gábor Gyöngyösön mond ünnepi beszédet.

Az LMP vasárnap 10 órától a fővárosi Pilvax kávéházban emlékezik, beszédet mond Schiffer András társelnök-frakcióvezető, valamint Hadházy Ákos és Hajdu Mária szakszóvivő - közölte a párt az MTI megkeresésére. A Demokratikus Koalíció elnöksége délelőtt koszorút helyez el a Pilvax kávéháznál, ahol Gyurcsány Ferenc pártelnök politikai nyilatkozatot tesz.

A DK-sok is csatlakoznak a civilek által szervezett délutáni tüntetéshez. Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor vasárnap délután negyed négykor a párt debreceni rendezvényén szólal fel.

Juhász Péter alelnök a Talpra Pécs! rendezvényen vesz részt a Pécsnek hangja van csoport szervezésében, míg Pápa Levente alelnök a fővárosi Március 15. téren mond beszédet délután kettőkor.

A Párbeszéd Magyarországért délelőtt a Várban, a Táncsics börtönnél tart rendezvényt. A Magyar Liberális Párt szintén a Pilvax kávéháznál tartja megemlékezését, délután kettőkor Fodor Gábor pártelnök mond beszédet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.