Tölgyesi Péter őrizetben

Buda-Cash: hatvanmilliárd forintos csalás a gyanú

Hatvanmilliárdos csalás és más bűncselekmények gyanújával vették őrizetbe Tölgyesi Pétert, a Buda-Cash Brókerház felfüggesztett vezérigazgatóját, résztulajdonosát hétfőn.

2015.03.09 17:50MTI

A rendőrség hétfő reggel több helyszínen egy időben, összehangoltan tartott házkutatásokat, majd annak eredményeként lefoglalásokat. Ezzel összefüggésben több embert előállítottak a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe, ahol a nap folyamán sor került őrizetbe vételekre is - mondta el Bánáti János ügyvéd, Tölgyesi védője.

A Tölgyesi Péter és - a védelem számára egyelőre beazonosíthatatlan - társai elleni gyanú hatvanmilliárd forintos csalás, továbbá számviteli fegyelem megsértése, valótlan adatközlés, a sértett pedig négy bank - tette hozzá Bánáti János.

Az ügyvéd hozzátette, hogy tudomása szerint a brókercég egyik jelentős tulajdonosát, volt igazgatósági tagját, P. Z-t és a vezérigazgató-helyettest V. I-t is meggyanúsították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.