Komoly következményei lesznek

Orbán Viktor a világgazdasági válság hatásairól tárgyalt

Magyarországon is komoly következményei lesznek a világgazdasági pénzügyi válságnak, ezért kormányzati lépésekre van szükség - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miután kedden Budapesten a gazdasági élet vezető szereplőivel tárgyalt.

2008.09.23 17:08MTI

Az ellenzéki pártelnök szerint le kell számolni azzal az illúzióval, hogy a válság megáll a magyar határoknál. Hozzátette: ez azért sem lesz így, mert a magyar bankrendszer 80 százaléka külföldi kézben van. Orbán Viktor a válság következményeként említette, hogy a hitelek meg fognak drágulni a magyar gazdaságban, vagyis kevesebb pénz lesz és ahhoz is drágábban lehet majd hozzájutni. 

A Fidesz elnöke szerint ugyanakkor a magyar pénzügyrendszer stabil, eddig jól vizsgázott, és úgy tűnik, ki fogja bírni az előttünk álló néhány hónap nyomását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.