Szocialista szervezés

A kórház megmaradásáért demonstráltak Orosházán

Az orosházi kórházért demonstráltak mintegy százan a helyi szocialisták szervezésében csütörtök délután a Békés megyei városban.

2015.03.05 18:57MTI
MTI/Rosta Tibor

Füvesi Sándor önkormányzati képviselő, a helyi MSZP elnökségi tagja a rendelőintézet előtt arról beszélt, hogy átszervezés zajlik az egészségügyben, és megyei szinten egy vezető kórházat akarnak kialakítani a kormánypártok, ami károsan hathat az orosházi kórház jövőjére.

A tüntetésen felolvasták Duray Gergő, a kórház főigazgatója levelét, amelyben azt írta: az intézmény működését "mindenképpen segítené", ha az önkormányzat valamilyen formában támogatná a kórházat, amiről többször egyeztettek már a polgármesterrel, a fideszes Dávid Zoltánnal.

MTI/Rosta Tibor

A tüntetésen felszólalt a kórház egyik korábbi dolgozója és Fetser János, a város volt szocialista polgármestere is. Utóbbi azt követelte, hogy egyetlen osztály se szűnjön meg a kórházban, ne csökkenjen az aktív ágyak és a dolgozók létszáma, állítsák vissza a fekvőbeteg-ellátást a szemészeten, fejlesszék az eszközparkot és vizsgálják ki, hogy a központi műtő építésekor történtek-e szabálytalanságok, kell-e kötbért fizetnie a kivitelezőnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.