BKK

Már a kibővített vonalon tréningeznek a villamosvezetők

A villamosvezetők oktatásával megkezdődött pénteken az utasforgalom nélküli próbaüzem az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán.

2015.02.27 15:27MTI
Facebook/BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) emlékeztetett: múlt héten szombaton és vasárnap elvégezték a Rákóczi híd, a Nádorkerti úti híd és a Budafoki úti híd statikus és dinamikus próbaterhelését. Ezek után a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta az utasforgalom nélküli próbaüzemre szóló engedélyt. A villamosvezetők oktatása és vizsgáztatása várhatóan tíz napot vesz igénybe.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása része az 1-es és 3-as villamosvonalak továbbfejlesztése projektnek, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapja támogat. A projekt 93,92 százalékos uniós támogatás felhasználásával összesen 44,4 milliárd forint értékű. Az 1-es villamosvonal kivitelezési költsége mintegy nettó 27,49 milliárd forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.