A héten már másodszor

A kormány megint az oktatásról tárgyal az egyházakkal

A köznevelés egyházakat érintő aktuális kérdéseiről egyeztetett a történelmi egyházak képviselőivel a felelős államtitkár csütörtökön.

2015.02.26 19:02MTI

A találkozón szó esett a szakképzés átalakításáról, a hit- és erkölcstanoktatás szervezésének tapasztalatairól, a tankönyvrendelés és -ellátás feladatáról, valamint a pedagógiai szakmai szolgáltatásról - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

A megbeszélésen Czunyiné Bertalan Judit államtitkár hangsúlyozta az egyházak kiemelt szerepét a köznevelési feladatellátásban, a hit- és erkölcstanoktatás szervezésében – írták, hozzátéve, hogy az államtitkárság és az egyházak képviselői a rendszeres szakmai egyeztetéseket a későbbiekben is folytatják.

A héten ez a második alkalom, hogy a kormány az oktatásról tárgyal a történelmi egyházakkal: hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel egyeztettek a szakképzésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.